In het kader van het project Levensloop maakten we een fotoboek en tentoonstelling, beiden met de titel Hebben&Houden. Het boek gaat over spullen die meegenomen worden: bewoners van woon-zorgcomplexen in Brabant tonen een dierbaar voorwerp en vertellen de bijzondere verhalen die erbij horen.
Zo vertelt Cees van den Broek (1924), die een boerderij had in Hilvarenbeek, hoe gehecht hij is aan zijn fluwelen koorpetje: "Ik zou het zo naar de heemkundekring kunnen brengen, maar ik verkoop het voor geen duizend gulden." Cato van Hees (1920), jarenlang eigenaresse van een snoepwinkeltje in Mill, koestert op haar beurt mooie herinneringen aan een simpel schoolschriftje. Daarin staan handtekeningen van honderden kinderen die wilden dat haar winkel ook op zondag open zou zijn: "Dat schriftje met kinderhandtekeningen heb ik altijd bewaard, dat vind ik zo mooi."
De expositie gaat juist over de spullen die niet meeverhuizen. Vaak worden deze spullen naar de kringloopwinkel gebracht. Daar wachtten ze op nieuwe eigenaren en op nieuwe herinneringen. De tentoonstelling Hebben&Houden zette deze spullen in een nieuw daglicht door mensen na te laten denken over de mogelijke bijbehorende verhalen. Om de tentoonstelling goed tot zijn recht te laten komen en om een potentieel nieuw publiek te bereiken, exposeerden we in kringloopwinkels en zorginstellingen van Brabant. Daarnaast maakten we een film over Patrick Dücker. Hij haalt huizen leeg en vertelt over de spullen die hij tegenkomt.
Senioren in Brabant is onderdeel van het thema Levensloop.